Kraljevo

2014 / Očišćeno

[wolf_col_6 class=”first”]

U okviru velike akcije prolećnog čišćenja u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen kameni deo spomenika srpskim ratnicima na centralnom trgu u Kraljevu. Stručni tim za čišćenje, koji je oformila kompanija Unilever, sa postamenta čuvenog „Milutina“ uklonila je naslage čađi, grafite, masne naslage i ostale nečistoće koje su se nataložile na spomeniku, čime je simbolu Kraljeva, bar na neko vreme, vraćen blistavi sjaj.

„Naši proizvodi su veoma efikasni kada je u pitanju čistoća, a sada smo videli da su i naši timovi još efikasniji u čišćenju i ulepšavanju. Zbog toga smo i odlučili da ove godine pažnju posvetimo očuvanju spomenika kulture u Srbiji i da našem brendu Cif damo jednu potpuno novu ulogu – da predvodi prolećno ulepšavanje spomenika i da pomogne građanima da se uključe i podrže našu ideju“, izjavila je gđ. Snežana Vukalović, menadžer korporativnih komunikacija Unilever Beograd d.o.o. i dodala:

„Naravno, materijali od kojih su izrađeni spomenici kulture biće tretirani sredstvima koja propisuju strogi pravilinici o konzervaciji i zaštiti, ali ćemo Cif koristiti da očistimo sve druge površine kako bismo unapredili čistoću u gradovima Srbije.“

[/wolf_col_6]

[wolf_col_6 class=”last”]

[/wolf_col_6]